Oranžový plán pro sídliště Špičák

20.09.2018

Na Špičáku jsme s vámi mluvili o regeneraci Špičáku. Ta zatím probíhá v oblasti tzv. Malého Špičáku, ale už je tady hodně zřetelně vidět, že dílčí projekty přinášejí nová parkovací místa a upravují zeleň. Přesto si odnášíme nový úkol: opravit lávku na Špičák. Jasně, to BEREM!

Proč regenerace? Sídliště Špičák má svoje nejlepší léta za sebou, je tady málo parkovacích míst na dnešní potřeby jeho obyvatel, lidé chtějí jinak situovat cestičky a vybudovat dětská hřiště. Před několika týdny jsme otevřeli společně s Lidlem Rákosníčkovo hřiště, další plochy na úpravou čekají. Postupnou regenerací vzniklo už 120 dalších parkovacích míst.

Často diskutujeme o tom, jestli má Městská policie pokutovat řidiče parkující snad úplně všude, kde to je možné. Zatím trvá stav "tolerance", pokud je parkující auto akceptovatelné.

ORANŽOVÝ PLÁN:  Dokončíme regeneraci sídliště Špičák, část Bardějovskou a Vladimírskou: oddělíme dopravu od míst pro pěší a klidových zón, upravíme a obnovíme zeleň, přidáme cca 40 parkovacích míst, vaše předzahrádky zachováme.